Újabb év, újabb bejegyzés

 2012.01.01. 17:55

Hello kedves érdeklődők! 

 

2011 vége felé vagyunk, na de olyannyira, hogy az már 2012 eleje! 

Nézzük, mik vannak!

A rám nézve leginkább fontos változás, hogy 2012 január elsejétől "A cég" (RYR) alkalmazásába kerültem. Előzetes kalkulációim szerint ez egy átlagos 10-20%-os fizetésemeléssel jár. Nem matematikai járatlanságom sarkallt egy ekkora százalékintervallum megadására, hanem az, hogy továbbra is függ a fizetésem a repült órák számától. NNADE! Most már van egy alapfizetésem, amit akkor is megkapok, ha egy árva napot nem repültem, és egész hónapban a fenekemen csücsültem (na az lenne a masszív zsibbadás) otthon, készenléten, cserejátékosként.

A pozícióm ugyanaz maradt, viszont (valószínűleg olyan kacifántos joglabirintus miatt, amiben a még minotaurusz is fejét vakarászva csipázna körbe-körbe) immáron nem adhoc No.1, hanem Junior Purser volnék. Hát nem gyönyörű? [elmorzsolt könnycsepp].

Erre az egészet nem a hazáért tett kimagasló szolgálatomért kaptam, hanem sok száz kollégával együtt az IATA döntése miatt kényszerültek a főmuftik leigazolni minket a csapatukba. (házi feladat: Mi az az IATA?) Valami olyasmi a lényeg, hogy az úgy 'nemokébazzeg', hogy a kiscsírák sokkal több felelősséget vállalnak, több papírmunkával, mindezt ugyanannyiért, semmi extra fizu. Úgy is van!!! Respect, broz! Köszi.

A Faro transzferem. Nos, a bizonyos "otromba, oltári, hatalmas, iszonyatos dolog" megtörtént, azt hiszem valahogy ilyen sorrendben... Így a kérelem törlésre került, sok tényezőnek köszönhetően, maradok hát őszinte híve Lautzenhausen International repterének. De ahogy végignézek a mai magamon, ez egy kimagaslóan jó döntés volt, ennél jobbat nem is tehettem volna. Majd kitüntetem érte engem. (Tehát röviden: továbbra is Frankfurt Hahn a bázisom)

Nem tudom, a festő szokta-e bámulni a műalkotását... Én mindenesetre elolvastam újra a saját blogom. Hát ugye háttal nem kezdünk mondatot, de... - mosolygás! =)... Kis nosztalgia, hehhehh.

Felfedeztem, hogy adtam egy linket a követelményekről. Ahogy ez a 21. században nem ritka esemény, a cég honlapja frissült. Frissülök hát én is. Méghozzá fel.

Itt találhatjátok a jelenleg érvényes linket, sok-sok hasznos infóval:

http://www.ryanair.com/en/careers/job/10003

A 2012-es év már az első napjaiban sok újdonságot hozott (ld. feljebb). Egy ilyen változás a "Reserved seating" rendszer bevezetése. Fffhu... Ez megint az a valami, aminek örül az utas, és a cabin crew pedig az amúgy igen találó "tökönszúrommagambááz" szólásmondást hajtogatja. Na de nem ennyire súlyos azért a helyzet, de beletelik pár hónapba (évbe?), hogy az utasok megtanulják, mi az új dörgés. Az 1., 2., 16. és 17 sorok trónjai immáron már csak egy 10 eurós előfoglalás fejében foglalhatóak el. KIVÉVE persze, ha a járat tele van, akkor kénytelenek vagyunk oda is utast engedni. Na de most, ezt nem mindig tudni előre. Mármint hogy van-e foglalt ülés... Mennyi utas is jön pontosan... Úgyhogy ebből adódott pár habzó szájú utas, hogy ő egész eddig oda ült. És ilyenkor kell mosolyogva felhívni a figyelmüket, az igen jelentős "egész eddig" részre, ugyanis ez egész eddig volt. Már nem.

Az utasszámuk kitartóan nő (2010: 65 millió, 2011: 72 millió), az újabb és újabb bázisok rendületlenül nyílnak. Az ehhez hasonló részletek követéséhez ajánlom a Ryanair wikipédia linkjét, szépen össze van szedve.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ryanair

 

Ez volt hirtelen (hjahh, hirtelen...) ami eszembe jutott. Szívesen várom a sikertörténeteket is, a visszajelzések úgy szintén jól esnek! Rendületlen szeretettel állok rendelkezésetekre, már csak azért is, mert repülni jjjaaó!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ryanmazur.blog.hu/api/trackback/id/tr924044366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása